Så hanterar du negativ feedback på sociala medier

Analysera din hemsida

  Så hanterar du negativ feedback på sociala medier

  Sociala medier är en viktig del av marknadsföring och kommunikation för företag. Det är också ett bra sätt att bygga ett starkt varumärke. Men det finns en baksida till myntet. Negativ feedback kan sprida sig som en löpeld och skada ditt företags rykte. Så hur hanterar du det?

  I den här artikeln kommer vi att titta på vad du bör göra när du möter negativ feedback på sociala medier. Vi kommer också att gå igenom vad du bör undvika att göra. Låt oss börja!

  Vad du bör göra

  När du möter negativ feedback på sociala medier är det viktigt att du agerar snabbt och professionellt. Följande är några saker du bör göra:

  1. Lyssna

  Det första du bör göra är att lyssna. Lyssna på vad personen har att säga och försök att förstå deras perspektiv. Det här är ett bra sätt att visa att du tar deras feedback till hjärtat och att du försöker lösa problemet.

  2. Svara

  När du har lyssnat på feedbacken är det dags att svara. Försök att vara så konkret och professionell som möjligt. Försök att inte bli försvarsmekanisk, utan försök att vara ärlig och öppen.

  3. Fortsätt konversationen

  Om du har försökt att lösa problemet och personen fortfarande är missnöjd, föreslå att ni fortsätter konversationen offline. Det här är ett bra sätt att visa att du tar deras feedback på allvar och att du försöker att lösa problemet.

  4. Uppdatera andra

  Om du har kommit överens om en lösning, se till att uppdatera andra som har sett konversationen. Det här visar att du tar klagomålen på allvar och att du har löst problemet.

  Vad du bör undvika

  Det finns några saker som du bör undvika när du hanterar negativ feedback på sociala medier. Följande är några av de vanligaste misstagen:

  1. Bli försvarsmekanisk

  Om du blir försvarsmekanisk och försöker skylla på andra, kan det få konversationen att eskalera. Försök att inte bli försvarsmekanisk och försök att vara ärlig och öppen.

  2. Försök inte att övertyga

  Försök inte att övertyga personen om att de har fel. Försök att lyssna på vad de har att säga och försök att förstå deras perspektiv.

  3. Ignoriera inte feedbacken

  Det är aldrig bra att ignorera negativ feedback. Försök att agera snabbt och professionellt och försök att lösa problemet.

  4. Använd inte sociala medier för att marknadsföra

  Sociala medier är inte rätt plattform för att marknadsföra ditt företag. Försök att hålla konversationen på ämnet och försök att lösa problemet.

  Sammanfattning

  Negativ feedback på sociala medier kan vara ett stort problem för företag. Det är viktigt att du hanterar det på rätt sätt. Lyssna på vad personen har att säga, svara på ett professionellt sätt och försök att lösa problemet. Försök att inte bli försvarsmekanisk, försök inte att övertyga personen om att de har fel och använd inte sociala medier för att marknadsföra. Om du följer dessa tips, kommer du att kunna hantera negativ feedback på sociala medier på ett effektivt sätt.

  Dela på.

  Analysera din hemsida

   small_c_popup.png

   Ta reda på potentialen hos din webbplats

   Ja tack! Jag vill ha en gratis analys!

   small_c_popup.png

   Bifoga Ditt CV Här

   Call Now Button