Så här optimerar du dina annonser för voice search

Analysera din hemsida

  Introduktion

  Voice search har blivit ett allt vanligare sätt att söka information på nätet. Vad som en gång började som en ny teknik är nu en etablerad del av det moderna sökandet. För att hålla jämna steg med den tekniska utvecklingen måste företag anpassa sina marknadsföringsstrategier för att få ut det mesta av sina annonser.

  Optimering av annonser för röstsökning är inte särskilt svårt, men det krävs en del planering och strategi för att få ut det mesta av din annonsering. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några av de viktigaste sakerna att tänka på när du optimerar dina annonser för röstsökning.

  Förstå hur människor söker med röst

  Det första steget för att optimera dina annonser för röstsökning är att förstå hur människor använder tekniken. När en användare söker med röst, använder de långa fraser eller frågor som är mer naturliga att säga än att skriva. De söker också ofta efter specifika svar, till exempel ”Vad är SEO?” eller ”Var finns närmaste SEO-byrå?”

  För att få ut det mesta av din annonsering bör du därför fokusera på att hitta de fraser och frågor som dina målgrupper använder för att söka efter dina produkter och tjänster.

  Använd långa sökfraser

  När du optimerar dina annonser för röstsökning bör du fokusera på att använda långa sökfraser. Dessa långa sökfraser är det som människor använder när de söker med röst, så det är viktigt att inkludera dem i din annonsering.

  För att hitta de bästa långa sökfraserna kan du använda verktyg som Google Keyword Planner eller Ahrefs Keywords Explorer. Dessa verktyg hjälper dig att hitta de fraser som används mest av dina målgrupper.

  Använd lokal annonsering

  En annan viktig strategi för att optimera dina annonser för röstsökning är att använda lokal annonsering. När människor söker med röst är det ofta för att hitta något som är nära dem, så det är viktigt att din annonsering når ut till dem som är i närheten.

  Du kan använda verktyg som Google Ads för att skapa lokala annonser som når ut till människor i ditt område. Detta är ett bra sätt att nå ut till potentiella kunder som söker efter dina produkter och tjänster.

  Optimera dina annonser för mobila enheter

  Många människor använder sina mobila enheter för att söka med röst, så det är viktigt att optimera dina annonser för att de ska fungera bra på mobila enheter.

  Du bör försöka använda en responsiv design för dina annonser, så att de anpassar sig till olika skärmstorlekar. Du bör också försöka att använda korta och koncisa texter som är lätta att läsa på mindre skärmar.

  Använd retargeting

  Retargeting är ett bra sätt att få ut det mesta av din annonsering. Med retargeting kan du nå ut till de människor som har interagerat med dina annonser tidigare, och försöka få dem att konvertera.

  Du kan använda verktyg som Google Ads för att skapa retargeting-annonser som målar specifika målgrupper. Detta är ett bra sätt att nå ut till de människor som redan har visat intresse för dina produkter och tjänster.

  Sammanfattning

  Optimering av annonser för röstsökning är ett bra sätt att nå ut till dina målgrupper och få ut det mesta av din annonsering. För att få ut det mesta av din annonsering bör du fokusera på att använda långa sökfraser, använda lokal annonsering, optimera dina annonser för mobila enheter och använda retargeting.

  Genom att följa dessa tips kan du optimera dina annonser för röstsökning och nå ut till fler människor som söker efter dina produkter och tjänster. SEO Gruppen kan hjälpa dig att optimera dina annonser för röstsökning och andra marknadsföringsstrategier, så att du kan få ut det mesta av din annonsering.

  Dela på.

  Analysera din hemsida

   small_c_popup.png

   Ta reda på potentialen hos din webbplats

   Ja tack! Jag vill ha en gratis analys!

   small_c_popup.png

   Bifoga Ditt CV Här

   Call Now Button