Så optimerar du dina bilder för bättre SEO

Analysera din hemsida

  Så optimerar du dina bilder för bättre SEO

  Att optimera bilder för sökmotorer är ett viktigt steg för att förbättra din webbplats SEO. Bilder är ett av de viktigaste elementen för att förbättra användarupplevelsen och hjälpa ditt innehåll att ranka högre i sökresultaten. Genom att optimera dina bilder kan du få bättre resultat och öka trafiken till din webbplats.

  Här är några sätt som du kan optimera dina bilder för bättre SEO:

  1. Välj rätt filnamn

  Det första steget är att välja ett lämpligt filnamn för bilden. När du väljer ett filnamn, se till att det innehåller nyckelord som är relevanta för bilden. Försök att undvika att använda alltför långa eller komplexa filnamn. Om du är osäker på vilka nyckelord som är relevanta, kan du använda verktyg som Google Keyword Planner för att hitta de bästa nyckelorden.

  2. Använd ALT-taggar

  ALT-taggar är en HTML-attribut som används för att beskriva bilden. När du lägger till ALT-taggar, se till att du använder nyckelord som är relevanta för bilden. Detta hjälper sökmotorer att förstå bilden och ranka den högre i sökresultaten.

  3. Använd lämplig bildstorlek

  Det är viktigt att använda en lämplig bildstorlek för att förbättra webbplatsens prestanda. Om bilden är för stor, kan det leda till långsam laddningstid och dålig användarupplevelse. För att undvika detta, se till att bilden är så liten som möjligt. Du kan använda verktyg som Photoshop eller online-verktyg för att komprimera bilden och göra den mindre.

  4. Använd lämpliga bildformat

  Det finns många olika bildformat som du kan använda, inklusive JPEG, PNG, GIF och SVG. För att få bäst resultat, se till att du använder det bildformat som är mest lämpligt för bilden. Om du inte är säker på vilket format som är bäst, kan du använda verktyg som Compressor.io för att hjälpa dig att välja det bästa formatet för bilden.

  5. Använd lämpliga titeltaggar

  Titeltaggar är en annan HTML-attribut som används för att beskriva bilden. Titeltaggar är viktiga eftersom de hjälper sökmotorer att förstå bilden och ranka den högre i sökresultaten. Försök att använda nyckelord som är relevanta för bilden när du lägger till titeltaggar.

  6. Använd lämplig bildtext

  Bildtext är ett bra sätt att förstärka bildens innehåll och få det att ranka högre i sökresultaten. Försök att använda nyckelord som är relevanta för bilden när du skriver bildtexten. Du bör också se till att bildtexten är intressant och informativ för att öka användarupplevelsen.

  7. Använd lämpliga attribut

  Attribut är HTML-element som används för att förstärka bildens innehåll och göra det mer sökbart. Försök att använda attribut som är relevanta för bilden när du lägger till dem. Om du är osäker på vilka attribut som är relevanta, kan du använda verktyg som Google Structured Data Markup Helper för att hitta de bästa attributen.

  Sammanfattningsvis är det viktigt att optimera dina bilder för bättre SEO. Genom att använda de rätta filnamnen, ALT-taggar, bildstorlekar, bildformat, titeltaggar och attribut kan du få bättre resultat och öka trafiken till din webbplats. Om du behöver hjälp med att optimera dina bilder för bättre SEO, kan du kontakta SEO Gruppen för att få professionell hjälp.

  Dela på.

  Analysera din hemsida

   small_c_popup.png

   Ta reda på potentialen hos din webbplats

   Ja tack! Jag vill ha en gratis analys!

   small_c_popup.png

   Bifoga Ditt CV Här

   Call Now Button